Bestuur, werkgroepen en beheerders

Bestuur
Het bestuur vergadert in principe iedere derde woensdag van de maand in de Ossenbeemd. Onder andere komt daar aan de orde; jaarplanning, contacten met imkerverenigingen in de regio, nieuwe initiatieven voor activiteiten voor de leden, verenigingsvolken, ledenvergaderingen etc..

Bloemenmarktenwerkgroep
De bloemenmarktenwerkgroep is op diverse jaarmarkten in Deurne en omgeving aanwezig en verkoopt daar namens de vereniging bloemen, planten en verenigingshoning. Op deze wijze genereert de vereniging (naast de contributie) inkomsten om allerlei activiteiten te kunnen financieren, de Bijenstal te beheren en verenigingsmaterialen te kopen.

Drachtplanten/zaaiwerkgroep
De drachtplanten/zaaiwerkgroep draagt, o.a. in overleg met de gemeente, zorg voor het inzaaien van braakliggende terreinen en stroken grond met bijvriendelijke en drachtrijke bloemen. Ook plant de werkgroep bomen aan langs (nieuwe) wegen in en om Deurne.
De drachtplanten/zaaiwerkgroep draagt zo bij aan een afwisselend en drachtrijk gebied voor de bijen. 

Opleidingenwerkgroep
De opleidingenwerkgroep regelt de jaarlijkse Basiscursus Bijenhouden en organiseert en verzorgt andere aanvullende cursussen als daar behoefte aan is. De deelnemers aan de basiscursus worden meestal lid van een bijenhoudersvereniging en zorgen zo voor de aanwas van nieuwe leden. De opleidingenwerkgroep verzorgt ook de verenigingsvolken gedurende het praktijkdeel van de basiscursus. De honing wordt verkocht via de bloemenmarktenwerkgroep. Deze verkoop levert de vereniging extra inkomsten op. Studieclub
De studieclub, ‘de Peelzoemers’ organiseert bijeenkomsten waar je jouw ervaringen met je bijen kunt uitwisselen met die van de andere aanwezigen. Regelmatig wordt een spreker uitgenodigd voor specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld op het gebied van Koninginneteelt van de Carnica bij, ziektes van de bijen, de Varroamijt. Dit is voor de beginnende imker de uitgelezen plek om antwoord te krijgen op al je vragen. Je  kunt je aanmelden bij  de secretaris van de studieclub Math Göbbels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Bijenhal
Heb je aan huis geen gelegenheid om bijenvolken te plaatsen, dan kun je met de beheerder van de Bijenhal de mogelijkheid bespreken om een of meerdere bijenvolken in de Bijenhal op de ‘Ossenbeemd’ te plaatsen. Aan het plaatsen van bijenvolken op de ‘Ossenbeemd’ zijn geen kosten verbonden.

Verenigingsmaterialen
De vereniging beschikt over een aantal gereedschappen en hulpmiddelen zoals een honingslinger, kunstraatpers, een was-smelter welke door alle leden gratis gebruikt kunnen worden. Elders staat de regeling voor het lenen van alle gereedschappen en hulpmiddelen van de vereniging.

Website/PR
Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Bezoek de website van de NBV (www.nbv.nl) voor meer informatie over deze landelijke vereniging. Op onze eigen website vind je meer informatie over onze vereniging, contactgegevens, de jaarkalender, activiteiten, foto’s etc.


Bijenhal

de  Ossenbeemd, Haageind 31 5751 BB Deurne

Zoeken